Rólunk

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és számos szórakoztató programmal várja az érdeklődőket szeptember 28-án, vasárnap a Magyar Kardiológusok Társasága a Magyar Nemzeti Szívalapítvánnyal karöltve a Városligetben,Budapesten.

A szűréseken és tanácsadáson kívül a látogatók megismerhetik az újraélesztés technikáját, szakembertől kaphatnak segítséget azok, akik le szeretnének szokni a dohányzásról, egészségesebben táplálkoznának, és a számukra megfelelő sportot keresik. A szervezők véleménye szerint nagyon fontos, hogy az emberek szembesüljenek egészségi állapotukkal, és ha kell, változtassanak az életmódjukon. Akik szűréseken vesznek részt, azok kezükbe vehetik a saját egészségi állapotukról készült kockázatfelmérésüket.

A nagyszínpadon interaktív szakmai előadások hallhatók, felhívva a figyelmet arra, hogy mennyire kell vigyáznunk szívünk egészségére. Fókuszba kerülnek a gyerekek, a nők, a sportolók egészsége, az egészséges életmód, mozgás jelentősége, valamint a rizikófaktorok karbantartása.

A Petőfi Csarnok mögött megrendezésre kerülő eseményen a résztvevők közönségtalálkozó keretében személyesen találkozhatnak a közkedvelt Barátok Közt sorozat szereplőivel, valamint Katus Attilával, aki egy gyaloglóverseny keretében kívánja megmozgatni az érdeklődőket. Neves sportolóink színészeink, énekeseink mondják el, hogy van-e kardiológiai érintettségük, illetve mit tesznek saját és családjuk egészségének megőrzése érdekében. A szakmai előadások közben a Gór Nagy Mária Színi-tanodájának növendékei szórakoztatják a közönséget, valamint számos sportbemutató részeseivé válnak. Fellép Vastag Tamás,Vastag Csaba, ugyanakkor az érdeklődők egy meglepetés koncerten vehetnek részt.

A szervezők a gyerekek számára külön programokat biztosítanak, többféle játékban vehetnek részt, érdemes esz ringbe szállni, hiszen aki ügyes nem távozik üres kézzel. Ugyanakkor külön nekik szóló előadásokat hallgathatnak meg, a Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói pedig eléjük varázsolják az elsősegélynyújtás világát. A gyermekek számára Rajzversenyt is hirdettek: “Te mit tennél a szíved egészségéért címmel”. Az óvodások és a kis iskolások egyaránt nevezhetnek, a legjobb és a legötletesebb rajzokat jutalmazzák.

A reggel 10 órától kezdődő programok sorát egy meglepetés zenekar koncertje zárja.

A rendezvény házigazdái Kiss Ramóna és Rékasi Károly lesznek, akiket mindenki jól ismer a Barátok Közt sorozatból. Rékasi Károly évek óta moderálja a rendezvényt.

Szívünk napja