fotóstúdió-pic1

Találtam egy tökéletes fotóstúdiót!

Sokáig kutattam fotóstúdió után

Egy fotós számára igazi kaland és kihívás az élet, de hogyha az állandóságról van szó, akkor is szüksége van valami biztos pontra az életben, amit viszonylag szabadon tud látogatni, és ahová fordulhat az éjszaka közepén is. Én személy szerint sokáig kerestem ezt a helyet, egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy egyáltalán valaha meg fogom találni majd a tökéletes fotóstúdiót, de mégis eljött ez a nap, aminek nagyon örülök, és a tapasztalataimat most veletek is szeretném megosztani, hogy nektek már ne kelljen egy teljes évig kutakodni a megfelelő helyszín után. Ne aggódjatok, itt mind el fogunk férni.

Kedvenc fotóstúdióm, a G3

A G3 fotóstúdióval csupán néhány hete találkoztam először részletesebben. Egy évvel ezelőtt kezdtem kutatni a tökéletes fotóstúdió után, azonban amikor feldobta ezt a céget az internet az egyik első oldal között, úgy gondoltam, hogy nem az én pénztárcámnak való hely lesz ez, így meg sem néztem a konkrét árakat vagy hogy mit tud ez a cég nyújtani a bérlők számára. Mégis, néhány hete eljött az a pillanat, amikor visszatértem az oldalukra. Számos olyan eset van már a hátam mögött, amikor valami nem működött megfelelően a rendszerben, és én ezért sajnos nem tudtam úgy dolgozni az adott stúdióban, ahogy azt elvártam volna, vagy amilyen minőségre számítottam a cégektől.

fotóstúdió-pic3

Egy kicsit tehát már elegem volt a folytonos keresgélésből, és ez a megcsömörlés juttatott el odáig, hogy mégis ránézzek a drágábbnak tűnő helyekre. Ezek közül gyakorlatilag egy kivételével mind valóban túl sok bérleti díjat számol fel, indokolatlanul nagy, amire szinte soha nincs szüksége egy hozzám hasonló divatfotósnak és reklámfilm készítőnek. Az egyetlen olyan stúdió, amelynek a honlapja felkeltette az érdeklődésemet, az a G3 volt, akiknél mindent megtaláltam egy helyen.

Mit kínál a fotóstúdió?

A G3 stúdió (https://www.g3studio.hu/) számos lehetőséget kínál a bérlői számára, egyrészt több fotóstúdió résszel, tehát műteremmel rendelkezik, amelyek minimalista módon vannak berendezve, így egyszerű háttereket tudunk felhúzni, amelyekből többet is kínálnak az ember számára, de még ablakoknál is lehet képeket készíteni, illetve az ablakokat el lehet takarni a teljes fénytelenségig, hogyha ezt kívánja meg valamilyen fotózás. Karácsony közeledtével nagyon megnő a karácsonyi reklámok és divatfotózások száma is, így nekem mindenképpen szükségem volt egy ünnepi díszlettel rendelkező fotóstúdióra, náluk pedig egy egész szoba van változtatható díszlettel ennek szentelve, amely ilyenkor igazán életmentő lehet, és nagyon örültem, hogy ebből a szempontból sem kellett új helyet keresnem.

A másik, ami miatt a G3 mellett döntöttem, az az, hogy lehet náluk mindenféle extra felszerelést csomagokban bérelni, ami egy olyan szétszórt embernek, mint én, éppen jól jön. Ráadásul nem szeretek sok dolgot cipelni magammal, mert sokat el sem bírok egyedül, és nem feltétlenül szeretnék még négy-öt kollégát csak azért felvenni egy kisebb fotózáshoz, hogy a felszereléseket legyen, aki cipeli nekem.

Emellett kényelmesek a helyiségek, van greenbox stúdió is, amihez nekem eddig ugyan nem volt szerencsém mint fotós ezen a helyen, azonban alapvetően egy nagyon jó és kényelmes technikának tartom, amiben számos lehetőség van. Ezeket érdemes mindenképpen kihasználni. Itt nem csak egy zöld vászon található kifeszítve, hanem az egész szoba fotózható vagy videózható ezzel a technikával. Emellett közös kényelmes helyiségek is vannak, ahol lehet kávézni, levegőzni, elkészíteni a hajat, a sminket, és persze öltözni is kényelmes körülmények között lehet a modellek számára, nem kell a paravánnal bajlódni.

fotóstúdió-pic2

Tapasztalatom a fotóstúdióval kapcsolatban

Számomra ez minden, amit az ember egy fotóstúdiótól elvárhat. Kényelmes, Budapest szívében található, könnyen el lehet ide jutni. Könnyen tudtam parkolni a cég parkolójában, teherlifttel tudtam a dolgokat felcipelni, emellett pedig tényleg a legnagyobb profizmusra számíthattam az összes itt dolgozó embertől, nincs okom semmilyen panaszra, és szerintem másnak sem lenne. A legjobb a fotóstúdióban, hogy egyáltalán nincs zárva tartása, így például egy külföldről érkező modell biológiai órájához lehet igazodni, nem kell egy fáradt modellel dolgozni a nap közepén, nyitva tartási időben. De ez a lehetőség a lapzárták és a határidős munkák esetében is igencsak jól jön, és így az ember biztosan kap időpontot, hiszen aligha fognak mind betelni az éjszaka közepén az időpontok.

A G3 fotóstúdió tehát engem nagyon meggyőzött, nem győzöm őket mindenkinek ajánlani, hiszen úgyis marad hely az én fotózásaim számára is, hogyha másik is felfedezik ezt a helyet. Remélem tehát, hogy segíthettem pár olyan elveszett fotósnak, amilyen én is voltam még néhány hete. Hogyha valaki a közelben él, akkor mindenképpen érdemes megpróbálkozni ezzel a hellyel, szerintem senki nem fog benne csalódni. Legyen szó greenbox technikáról, divatfotókról, interjúkról, rövidfilmekről, itt mindent le lehet forgatni gyorsan, kényelmesen, egyszerűen és a legjobb szakemberek és felszerelések között.