Bazalt szállítás kiváló áron

A bazalt szállítás igénye ott merül fel leggyakrabban, ahol a bazaltra jellemző tulajdonságok kellenek igazán a későbbi felhasználás során. A bazalt szállítás piaca emiatt ennek a különlegesen egyedi összhatású, jellegzetes színezetű, küllemű és anyagú vulkanikus eredetű kőzetekre fókuszál. A bazalt szállítás egy ennyire speciális dolog lenne? Természetesen nem. De a bazalt rendelkezik a származásából eredően olyan tulajdonságokkal, amelyek miatt okos döntés, ha egy a témával (építőipari anyagok és nyersanyagok) foglalkozó vállalkozás a palettáján tudhatja eme kőzetfajta forgalmazását és szállítását. Mint korábban arra kitérünk, egy vulkanikus eredetű kőzetről beszélünk, amit a szaknyelv a magmás kőzetek, vagyis a magmatitok közé sorol. Ez azt jelenti, hogy a szóban forgó kőzettípus egy többkomponensű, eredetileg folyékonyan izzó kőzetolvadékból keletkezik, aminek összetételét és kristályosodásának fokát, ill. jellegét erősen befolyásolja a keletkezésének helyszíne. Ezt természetes, hiszen születésünk körülményeit valamilyen formában még mi emberek is magunkon viseljük, hordjuk. A bazalt szállítás során mozgatott terméket a bázisos osztályba sorolták, mert átlagos szilíciumtartalma (SiO2 – szilícium-dioxid)) jellemzően 45 és 52% között ingadozik és mint kiömlési produktum, a színe mindig a sötétszürke-fekete tartományban mozog.

A bazalt szállítás árfekvése

Mivel az egyik leggyakrabban és nagy mennyiségben előforduló kiömléses kőzetfajtával van dolgunk, az ára is viszonylag alacsony, a bazalt szállítás összköltsége sem lesz nagyon magas. Esztétikai szempontok alapján nem egy csodaszépen csillogó kőzetféléről beszélgetünk éppen – a keletkezési körülményeit jellemző, a fröcsögő láva gyors lehűlési folyamata eredményeként rengeteg apró szemcséjű kristályt tartalmaz megszilárdult formában, helyenként olykor kőzetüveggel díszítve dobja fel az egyhangú pici kristályrengeteg homogén töretének felületét. Ez a mérettartomány azonban már mikroszkóppal szemlélhető inkább, nagyítóval nehézkesebb a tanulmányozásuk.

A bazalt szállítás alapanyag-lelőhelyei

A leghíresebb nemzetközileg is híres lelőhelyei egyaránt természeti látványosságok is, mint az Észak-Írországi Óriások útja, vagy a Skóciához tartozó lenyűgöző Fingal-barlang. Hazai leggyönyörűbb felszíni megnyilatkozásai a Szent György-hegy bazaltorgonáiban öltöttek testet, illetve a Badacsony lankáin. Találhatók ezen kívül még lelőhelyek a Somló-, és a Ság-hegységben, valamint Somoskőn is.

Bazalt szállítás alapanyagának fajtái

A rendelés lehetőségeit behatárolja a felhasználás célja, illetve funkciója is. Régóta használatos zúzott formában útburkolásra, tulajdonságai alapján még teherbíróbbnak bizonyult, mint a murva. Ilyen funkciójában azonban nem kell darabokra törni sem, mert jól faragható, ezt bizonyítják Bécs város utcáinak kövei is, ahol a macskaköveket hazánk somoskői bazaltorgonáinak oszlopaiból faragták ki és szállították el. Nagy mennyiségű hozzáférhetősége miatt különböző minőségű cement és bitumenfélék töltő- és kötőanyagaként is szolgál.

Bazalt szállítás pereferált helyszínekkel

Több vállalkozás Budapestre fókuszálja szállítási tevékenységét. Ebből a szempontból megjegyzendő, hogy a főváros összes kerületébe gond nélkül szállítanak, bizonyos, tehergépjárművel könnyen megközelíthető kerületekbe való szállítás esetén pedig díjkedvezményt is adnak.