divatszemüvegek-pic6

A divatszemüvegek tarolnak!

Mitől divatszemüvegek a divatszemüvegek?

Sokan gondolják úgy, hogy a divatszemüvegek egyszerűen a ma divatos kereteket, színeket és formákat jelentik, de ez csak részben igaz. Teljesen hivatalosan ugyanis divatszemüvegek azok a szemüvegek, amiket nem azért hordasz, hogy a látásodat korrigáld. Hanem szimplán azért, mert jól áll, egyszerű esztétikai okokból. Tehát, ha nem vagy se rövidlátó, se távollátó, se nem cilinderes a szemed, és nem szorul olvasószemüvegre, hanem úgy hordod a divatszemüvegeket, mint valami napszemüveget, akkor tudod, miről beszélek. Nincs bennük dioptria vagy bármilyen látáskorrekció, egyszerűen csak vannak, és ugyanolyan kiegészítőként funkcionálnak, mint a napszemcsi, hajcsatt, vagy egy hajráf.

Mitől lettek trendik a divatszemüvegek?

Ez persze azoknak, akik még abban nőttek fel, hogy a pápaszemes, négyszemű okostojásokat kicsúfolják, mert szemüvegesek, kimondottan furcsa élmény. Hogy emberek, akik egyáltalán nem szorulnak látáskorrekcióra, maguktól, önszántukból, sőt, divatból vegyenek fel szemüveget. Pedig a divatszemüvegek pontosan ezt az életérzést hozták el nekünk a 21 században. Ennek persze számos oka van, ebből pedig egy, hogy manapság a látásprobléma nem olyan kirívó, és nem is igazán korlátozó tényező. A számítógépes világ terjedésével egyre többek használnak monitorszemüveget az irodai munkában, a szem védelme és óvása szinte alap, és nem pedantéria vagy piperkőcség.

divatszemüvegek-pic5

Emellett maga a látáskorrekció egy elérhető és teljesen hétköznapi része az életünknek. Szemüveget könnyen csináltathatsz, de a kontaktlencse is egészen elérhető áron vár a boltokban, ha pedig egy kicsit nagyobb beruházásra is képes vagy, akkor ott a lézeres szemműtét lehetősége. Így hát a divatszemüvegek nem csak azoknak állnak rendelkezésére, akik eleve jól látnak, hanem a kontaktlencsét viselők, vagy a szemműtöttek számára is. A széles réteg tehát adott, a negatív bélyeg vele kapcsolatban elkopott. De, hogyan lett trendi?

Hát kéremszépen jöttek a gémerek és először is menővé tették a kockaságot, azzal együtt pedig a kocka küllemet. Ahhoz pedig aztán eltéphetetlenül hozzátartozik maga a divatszemüvegek látványa is. Illetve most már divatszemüvegek, mert ugyan mit is tehetne mást egy vagány gimnazista csaj, ha egyszer tökéletes látással verte meg az ég, minthogy dioptria nélküli divatszemüvegek garmadájában pózoljon TikTokon? Hát ugye, hogy nincs más választása az istenadtának? Viccet félretéve, mára már tényleg a napszemüvegekkel egyenértékűen kiegészítővé váltak a divatszemüvegek.

Divatszemüvegek választéka online

Ez már csak azért is jó, mert azoknak is bővebb választékot nyújt a piac, akik történetesen valóban szemüvegre szorulnak. Szinte úszhatunk a keretek, formák, színek és márkák árjában, így a divatszemüvegek felkapottsága a dioptriásoknak is kedvez. Annyiból persze szerencsésebb helyzetben vannak, akik csak a divatszemüvegek után kutakodnak és nincs szükségük látáskorrekcióra, hogy olcsóbban megússzák. Lévén persze egy márkás dizájnt meg kell fizetni, de az üveget már nem, ami azért jócskán lefarag a végösszegből.

Formatervezett divatszemüvegeket pedig online is bő választékban válogathatunk. Az egyik legszélesebb választékban divatszemüvegek a https://eoptika.hu/kategoriak/divatszemuvegek.html oldalán találhatóak. Csak felmész, szűrsz a lehetőségekre és máris pörgetheted a választékot, amíg olyanra nem akadsz, ami igazán a szíved vágya!

Milyen divatszemüvegek állnak jól neked?

Ha a napszemcsikben otthon vagy, akkor a divatszemüvegek terén is hasznos lesz, hogy ismered, a fejformádhoz, milyen keret áll jól. Általában ugyanaz érvényes, mintha frizurát választanál. Ha kerek az arcod, ne kerekítsd tovább, ha szögletes az állkapcsod, lágyítsd a vonalakat valamivel. Fiúknak pedig a határozott, férfias vonalak a nyerők, vagy éppen hajthatsz egy vékony, szinte láthatatlan drótkeretre is. Na meg persze, ha már van egy stílusod, mondjuk steampunk divatszemüvegekben látod csak magad, akkor azt a stílust kövesd bátran!

divatszemüvegek-pic4

Amiben azonban nem mutatnak sötétített társaikkal hasonlóságot a divatszemüvegek, az természetesen az, hogy átlátszó maga az üveg. Ez pedig azt jelenti, hogy a keret óhatatlanul hangsúlyosabbá válik. Itt nem egy formát látsz, inkább egy vázra figyel a szemed. Úgyhogy érdemes lehet a megszokott keret elvárásaidon egy picit tompítani, próbálj finomabb megoldásokkal kísérletezni. De persze elviheted az extrém felé is az összképet, a divatszemüvegek szemérmetlenül fókuszt vonnak a tekintetedre, ha úgy akarod. Fesd ki a pilláidat és adj nekik hangsúlyt egy vastag fekete – a régi időkben SZTK keretesnek csúfolt – gamer szemüveggel.